מתנה לגויה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 18/09/16 20:54 טו באלול התשעו

שאלה

ערב טוב כבוד הרב

אני חולה אונקולוגית, האחות שמטפלת בי בזמן הטיפולים היא גויה. האם מותר לי לתת לה מתנה ליום ההולדת שלה?

תודה

תשובה

לשואלת שלום
ראשית נאחל לך רפואה שלמה מן השמיים, רפואת הנפש ורפואת הגוף. יהי רצון שתשובי לאיתנך במהרה. אמן.
הדין הבסיסי הוא שאסור לתת לגוי מתנה, על פי הפסוק: "וְלֹא תְחוֹנֵּֽם", אשר פירושו: לא תתן לו (לגוי) מתנות חינם. מכיוון שיש לך תועלת מנתינת המתנה, שהרי את תקבלי ממנה יחס טוב יותר – [מותר לתת לה מתנה]. נדגיש: סיבת ההיתר לכך היא שהנתינה מועילה עבורך. מה גם שנתינת מתנה לכבוד יום הולדת הינו דבר טריויאלי ונכלל בגדר "דרכי שלום".
ואמנם באופן כללי, צריך להישמר מיצירת יחסי קירבה מיוחדים עם גוי, בכדי לא להגיע חלילה לנישואי תערובת בין יהודים לגויים.
(מקורות: שולחן ערוך חושן משפט סימן רמט סעיף ב | באר היטב שם | ספר מאירת עיניים)
בשורות טובות