אישתי לא מסכימה שאתפלל

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/09/16 11:10 טו באלול התשעו

שאלה

היי,

לפני כחודש אימי נפטרה ומאז אני מתפלל שלוש פעמים ביום בבית הכנסת ואומר קדיש.

אנחנו משפחה חילונית שומרת מסורת ולפני פטירתה של אישתי לא הייתי נוהג ללכת לבית הכנסת להתפלל.

אישתי כועסת עלי מאוד על כך שזמן התפילות ארוך (בעיקר בסופי שבוע) ושהעניין גוזל מזממנו יחד כמשפחה ומעמיס עליה מאוד. היא דורשת ממני להשאר בבית ולעזור עם הילדים ומטלות הבית במקום ללכת לבית הכנסת.

אני צריך את עצתך מה לעשות? מצד אחד אני מבין אותה כי אני נעדר הרבה מאוד מהבית עקב התפילות אך מצד שני חשוב לי מאוד לאמר קדיש ולהתפלל כל השנה.

העניין גורם לריבים קשים ולריחוק רב ביניינו.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אין שום סיבה שהתפילה תתנגש עם העזרה בארגון הילדים והבית. תמיד אפשר לארגן אותם או לפני התפילה או אחרי התפילה.
כך מתארגנות אלפי(!) משפחות דתיות:
אם כיום התפילה היא בין שש לשבע: אתם מתחילים לארגן את הילדים בחמש וחצי, ואתה עוזב את הבית אחרי שהם התרחצו. כאשר אתה חוזר בשבע - יושבים לאכול וביחד משכיבים אותם לישון.
כשהתפילה תהיה בחמש וחצי - אז תמתינו עד שתחזור מהתפילה ותארגנו את הילדים ביחד.
בשבת יותר פשוט: רחצה ולבישת בגדים לפני שבת. סעודת שבת אחרי שחוזרים מהתפילה (בשעון קיץ - לפני התפילה) ואז משכיבים ביחד לישון.
יש ערך עצום לשלום בית - תסביר לאשתך שאתה לא נגדה והתפילה איננה תרוץ להשאיר לה את כל העבודה הקשה.
אתה יכול להוסיף ולקחת על עצמך דברים כמו שטיפת כלים או ריצפה - כדי להדגיש עוד יותר את הכוונה שלך שלא להקשות על אשתך.