אישתי לא מסכימה שאתפלל

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 18/09/16 11:09 טו באלול התשעו

שאלה

היי,

לפני כחודש אימי נפטרה ומאז אני מתפלל שלוש פעמים ביום בבית הכנסת ואומר קדיש.

אנחנו משפחה חילונית שומרת מסורת ולפני פטירתה של אמי לא הייתי נוהג ללכת לבית הכנסת להתפלל.

אישתי כועסת עלי מאוד על כך שזמן התפילות ארוך (בעיקר בסופי שבוע) ושהעניין גוזל מזממנו יחד כמשפחה ומעמיס עליה מאוד. היא דורשת ממני להשאר בבית ולעזור עם הילדים ומטלות הבית במקום ללכת לבית הכנסת.

אני צריך את עצתך מה לעשות? מצד אחד אני מבין אותה כי אני נעדר הרבה מאוד מהבית עקב התפילות אך מצד שני חשוב לי מאוד לאמר קדיש ולהתפלל כל השנה.

העניין גורם לריבים קשים ולריחוק רב ביניינו.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אפשר ללכת לבית הכנסת לחלק מהתפילה, במיוחד החלקים שאומרים בהם קדיש,

תנסו להגיע להסכמה - כמה זמן אתה בבית הכנסת,

יתכן וחוסר הידיעה מתי זה יגמר מגביר את הצפיה והכעס.

אם היא תדע שאתה הולך לדמן קצוב וידוע זה יקל עליה,

בברכה,

דני ארגמן