אפיית ירקות גל מגש בשרי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/09/16 12:08 יג באלול התשעו

שאלה

שלום לכבוד הרב,

ברשותי מגש אפייה לתנור אשר לפני חודשים שימש דרך קבע לאפיית עופות. כאמור, כבר זמן רב לא נעשה בו שימוש לאפיית מאכל בשרי.

היום אפיתי על מגש זה חצילים אשר שימשו כאחד המרכיבים בלזאניית בשר. (החצילים בושלו לבד ועל נייר אפייה ולאחר אפייתם הוכנסו לתבנית בשרית שהכילה את הלזאניה).

נשארו לי המון חצילים אפויים ורציתי לדעת מה דינם? האם ניתן לאוכלם רק בארוחה בשרית? או אולי אפילו מותר להשתמש בהם כבסיס להכנת תבשיל חלבי?

בברכה,

מרים

תשובה

שלום וברכה

אפשר שיש דעות שונות, אך עמדתי היא שהחצילים הם מאכל שמותר רק בבשרי.

כל טוב