שם לבת יובל ירדן הודיה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 11/06/20 11:19 יט בסיון התשפ

שאלה

שלום הרב,

ילדתי בת לפני כמה ימים ואנחנו מתלבטים איך לקרוא לה,

יובל הודיה או ירדן הודיה.

הודיה אנחנו רוצים שם שני.

תודה רבה

תשובה

לשואלת שלום

מזל טוב! יהי רצון שתזכו לגדלה בנחת ובשמחה לתורה למצוות לחופה בזמנה ולמעשים טובים. אמן.

השיקול המרכזי בבחירת שם הוא המשמעות. בלשון הקודש, כששואלים אדם "לשם מה אתה עושה כך"? הכוונה היא: לאיזו מטרה. לכן יש חשיבות רבה לשמו של האדם.

הודיה הינו שם נהדר, הכולל בתוכו את שם השם, ומשמעותו אמירת תודה לה´, וכן הוד השם, יופי פנימי.

לגבי השם ירדן, מקורו בשורש ירד. פחות חיובי מהבחינה הזו.

השם יובל מורה על הובלה, מנהיגות, וכן על זרימת מים שהתורה נמשלה להם. וכך נאמר בפרקי אבות: "כָּל שֶׁמַּעֲשָׂיו מְרֻבִּים מֵחָכְמָתוֹ, לְמַה הוּא דוֹמֶה? לְאִילָן שֶׁעֲנָפָיו מֻעָטִים וְשָׁרָשָׁיו מְרֻבִּים, שֶׁאֲפִלּוּ כָל הָרוּחוֹת שֶׁבָּעוֹלָם בָּאוֹת וְנוֹשְׁבוֹת בּוֹ אֵין מְזִיזִין אוֹתוֹ מִמְּקוֹמוֹ, שֶׁנֶּאֱמַר: "בָּרוּךְ הַגֶּבֶר אֲשֶׁר יִבְטַח בה´ וְהָיָה ה´ מִבְטַחוֹ. וְהָיָה כְּעֵץ שָׁתוּל עַל מַיִם וְעַל יוּבַל יְשַׁלַּח שָׁרָשָׁיו וְלֹא יִרְאֶה כִּי יָבֹא חֹם, וְהָיָה עָלֵהוּ רַעֲנָן, וּבִשְׁנַת בַּצֹּרֶת לֹא יִדְאָג, וְלֹא יָמִישׁ מֵעֲשׂוֹת פֶּרִי".

שיקול נוסף שיש לשלב הוא המחשבה האם נתינת שם מסויים עלולה להראות משונה מבחינה מגדרית (שם זכרי לבת ושם נקבי לבן) בסביבתכם החברתית.

(מקורות: ירמיה יז,ז | מסכת אבות פרק ג, יז)