כשרות

הרב ירון אנגלמאייר הרב ירון אנגלמאייר 15/09/16 20:44 יב באלול התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני מצטערת על אורך השאלה.

אני שומרת 6 שעות בין בשר לחלב,

אני גרה עם משפחתי ובבית יש רק כיור אחד שבו שמים כלים חלביים ובשריים ביחד,

אני ממש ממש רוצה לשמור כשרות אבל מאוד קשה לי.

אמרתי לאמא שלי שתקנה לי כלים נפרדים אך גם הכלים הנפרדים בסופו של דבר הגיעו לכיור. אני באמת כבר מיואשת, רוב הפעמים אני לא אוכלת בביה״ס כי הכריכים לא כשרים

מה עלי לעשות?

ועוד שאלה:

כשמישהו הולך למאפייה וקונה לחמניות הוא לוקח את הלחמניות בידיים אחרי שהוא נגע בכלים הלא כשרים בבית, האם זה הופך את הלחמניות ללא כשרות?

תשובה

שלום וברכה,

קודם כל תמשיכי בשמחה בדרכך ואל תתייאשי, כי אין על מה.
בקשר לשאלותייך: יש כאן כמה שאלות ואנסה להתייחס לכל אחת בנפרד.
- כשכלים מתערבבים בכיור, נכון שלכתחילה יש למנוע מציאות זו, אבל בדיעבד החשש רחוק שנטרפו מחמת זה ואפשר להמשיך להשתמש בהם.
- נגיעה בכלים לא כשרים אינה מטריפה את הידיים ואינה הופכת את הלחמניות ללא כשרות (אלא אם כן נדבק משיירי האוכל שבכלים בידיים ויעבור ללחמניות - מפאת חוסר ההיגיינה בדבר אפשר להניח שלא זו המציאות), ולכן אפשר לאכול את הלחמניות. היסוד הוא שעל מנת שכלי טרף יטריף מאכל, הטעם הטרף הבלוע בכלי צריך לצאת ממנו תוך 24 שעות שהוא נבלע בתוכו, וזה קורה בדרך כלל רק כשמבשלים או מחממים אוכל בתוך אותו הכלי, כי ללא חום (מעל 45 מעלות) הטעם בדרך כלל אינו עובר מכלי למאכל או הפוך (יוצא מן הכלל הוא כשמשתמשים בדבר חריף, כגון בצל, במצב של לחץ, כגון חיתוך בסכין).
- בקשר לכריכים בביה"ס: מה החשש שאינם כשרים?

בברכה ובהצלחה!
הרב ירון אנגלמאייר