בשר שנתעלם מן העין

חדשות כיפה רבני כושרות 12/09/16 11:36 ט באלול התשעו

שאלה

אנחנו עושים בעבודה ארוע צוות.

יהודי שומר מצוות קונה את הבשר אך נותן אותו ליהודי שמגדיר עצמו מסורתי שיהיה אצלו במקרר בערב.

האם שייך כאן בשר שנתעלם מן העין?

תשובה

1.במציאות כזאת נראה שאין חשש והיהודי הזה יחליף אותו עם בשר אחר. אבל זה דבר שאתם צריכים להכריע מתוך הכשרות של האדם.
כפי שכתוב בשו"ע יור"ד סימן קי"ח
סעיף ח
הלוקח בשר ושלחו ביד אחד מעמי הארץ, נאמן עליו אף על פי שאינו מוחזק בכשרות, ואין חוששין שמא יחליף. ואפי' עבדי ישראל ואמהותיהם נאמנים בדבר זה. ויש מי שאומר שאם הוא חשוד לאכול דברים שאין דרך הרבים להקל בהם, אף הוא חשוד להחליף.

2. צורת האריזה יכולה למשמש כסימן.
3.אפשר לחתום את הבשר עם שתי חותמות או להשאיר אותו באריזה המקורית שלו ואז בכלל לא תהיה שום בעיה