מזלג בשרי שננעץ בטוסט חלבי

חדשות כיפה רבני כושרות 11/09/16 23:38 ח באלול התשעו

שאלה

הניחו סנדוויץ מרוח בקטשופ זיתים ואורגנו,בצל וגבינה צהובה בטוסטר חלבי ע"מ להופכו לטוסט. לאחר כעשר דקות לערך נעצו בטוסט מזלג בשרי שאינו בן יומו והוציאוהו על ידו מהטוסטר. שאלותי 1- מה דין המזלג האם מספיקה לו הגעלה ברותחין או שמא כיון שהטוסט איננו נוזל המזלג נחשב שבלע באור וא"כ איזו הכשרה תועיל לו?2- מה דין הטוסטר והתבנית שבו(וכן הטוסט עצמו) האם כיון שהמזלג אינו בן יומו המזלג לא אסר שום דבר, או כיוון שבטוסט היו חתיכות בצל זה נחשב כדבר חריף ובחריף אין משמעות לכך שהמזלג לא היה בן יומו. אודה על תשובתכם!

תשובה

1. תלבן אותה על הגז
2. כפי שכתבת אין משמעות לבצל כי הוא כבר עבר בישול\צלייה ואינו חריף. ולכן כל חלקי הטוסטר לא זקוקים להכשרה וגם הטוסט מותר באכילה