שם לבן בניה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 11/09/16 21:25 ח באלול התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב נולד לי בן בכור ואני ובעלי החלטנו לקרוא לו בניה. האם זה שם טוב ומותר לשימוש? תודה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואלת שלום
מזל טוב! יהי רצון שתזכו לגדלו בנחת ובשמחה לתורה למצוות לחופה בזמנה ולמעשים טובים. אמן.
[שם זה הוא נהדר ומותר לשימוש].
בניהו בן יהוידע היה אחד מגיבורי הצבא בזמן מלכות דוד, שנשאר נאמן לזרעו של דוד.
"וּבְנָיָהוּ בֶּן יְהוֹיָדָע וְהַכְּרֵתִי וְהַפְּלֵתִי וּבְנֵי דָוִד כֹּהֲנִים הָיוּ", ובתרגום: "ובניהו בר יהוידע ממנא על קשתיא ועל קלעיא", ממונה על הקשתים והקלעים.
וראו עוד בספר שמואל ב פרק כג פסוק כ, שם מסופר על גבורתו.
הרב יוסף חיים מבגדד, "בן איש חי", העיד על עצמו שהוא ניצוץ נשמתו של בניהו בן יהוידע.
(בניה ובניהו, כמו אליה ואליהו, ירמיה וירמיהו. "בְּנָיָה בֶן יְהוֹיָדָע בֶּן אִישׁ חַיִל רַב פְּעָלִים" דברי הימים א יא,כב)
וכך בזמננו, סרן [בניה ריין] ז"ל שנהרג על קידוש השם כשהתנדב להלחם במלחמת לבנון השניה, וקיבל צל"ש אלוף על הצלת חיילים תוך חרוף נפש.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן