גדולי דור

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 11/09/16 13:41 ח באלול התשעו

שאלה

איך עונים על השאלה שאיך זה יכול להיות שאין גדולי דור בציבור שלנו?

אשמח להפנייה לרבנים/שיעורים שמסבירים את עיקר האידיאולוגיה והערכים של הציונות הדתית. בעלי ואני נשואים מעל ל3 שנים, הוא התחבר לרב חרדי שנמצא במקום מגורינו( כי שניהם ספרדים בעיר של תימנים..) ומאז לבעלי התחילה להשתנות החשיבה, אציין שהוא בא מבית מסורתי, למד במכינה בפדואל אבל לא באמת למד מה זה ציונות דתית. אשמח לעזרה איך אוכל לדבר איתו על הדברים כי הרב שלו קורא לציבור שלנו חפיפניקים ועוד שמות מזלזלים..

סליחה יצא לי קצת מבולגן, אני פשוט אובדת עצות ועייפה מהוויכוחים עם בעלי. יש לנו 3 בנות וזה מתחיל להשפיע...

תשובה

שלום וברכה

על עיקרי התפיסה הציונות דתית אני יכול להציע דברים שכתבתי על כך:
https://www.ypt.co.il/beit-hamidrash/view.asp?id=6284

עצתי הגדולה לבעלך: יש דרכים רבות לעבוד את ריבונו של עולם, ואתם צריכים למצוא את דרככם המיוחדת. ברם, כדאי מאוד מאוד לברוח ממי שבונה את עולמו הרוחני על ידי הכפשת אחרים, קריאה בשמות גנאי וכדו'. עולם רוחני מאיר של ממש לא צומח משם. העובדה שב"ה רוב רבני הציונות הדתית אינם בונים את דרכם הרוחנית על ידי הכפשת דרכים אחרים היא לשבחה של הציונות הדתית, ולגנותם של הנוהגים אחרת.
וזה גם קשור לשאלת "גדולי הדור": עצתי היא לא לבנות את הדרך הרוחנית על בסיס ססמאות שאין להן בסיס. בציונות הדתית יש תלמידי חכמים עצומים וגדולי דור של ממש.
חפשו אפוא את הדרך המתאימה לכם.

כל טוב