ערלה בירקות

חדשות כיפה רבני כושרות 10/09/16 22:13 ז באלול התשעו

שאלה

שמעתי שיש בעיה של ערלה עם כמה ירקות אם לירק כמו אבוקדו יש הכשר של הרבנות מותר לאכלו או לא?

תשובה

ערלה שייך בכל גידול של עצים, ואין חשיבות לזה שהוא נחשב פרי או ירק מבחינה בוטנית.
במהדרין וודאי אפשר לסמוך. בכשרות רגילה צריך לבדוק בכל רבנות מה הנוהל שלהן, האם הם בודקים אחוזי ערלה או האם הם סומכים על ביטולים ודעות מקילות כמו של הרב עובדיה יוסף זצ"ל פסק ש"כל דפריש מרובא פריש".