כשרות בבית

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 08/09/16 19:56 ה באלול התשעו

שאלה

שלום לכבוד הרב!

שאלתי שאלה לגבי הורים שלא יודעים ומקפידים הלכות ואחים בבית חילוניים אז מה מותר לאכול חוץ ממוצרים סגורים שפתחתי ממש באותו היום... יכול להיות שהתגובות לא נשלחו?

אם הן נשלחו אז ממש סליחה מראש פשוט קשה מאד ככה בלי לדעת וקשה ככה לאכול בריא.. פשוט לא ראיתי שיז תשובה על התגובןת אז שוב סליחה על האורך ושאולי זה כן נשלח.. פשוט לוודא

https://www.kipa.co.il/ask/personal.asp?id=335634

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

לא ברור שאסור לאכול מבישוליה של האחות, ואין לדמות זאת ליין נסך, שם יש מקום להחמיר אבל בבישולי עכו"ם שהכל גזרה לא מחמירים על מחלל שבת.
יש לוודא שהכלים אינם טרף.

כמו כן אם יש שאלות מפורטות אשתדל לענות, אבל לא שאלות כלליות.

שבוע טוב

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי