חרקים באוכל

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 06/09/16 11:02 ג באלול התשעו

שאלה

שלום הרב,

קראתי באתר של כושרות וכן באתר של המכון למצוות התלויות בארץ את אופן הבדיקה של עשבי תיבול יבשים - כמו לדוגמה זעתר, טימין אורגנו וכדומה.

אני עדיין לא מבין האם זה שאני רוכש מוצר בכשרות בדצ עדה חרדית, לא אומר שהם כבר בדקו בשלב הייבוש את נושא החרקים, ועכשיו, ככל שהמוצר היה בתוך עטיפות סגורות זה אומר שיש לו חזקה של נקי מחרקים? אם לא אז מה זה אומר הכשרות המהודרת? על מה הם נותנים כשרות?

ובכל מקרה, האם יש דרך אמיתית לברור? הרי מדובר בחתיכות קטנטנות,בגדלים שונים ובצבעים שונים כהים, ולכאורה איך אפשר להבחין בחרקים בכזה דבר?

תודה על תשובותכם

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אינני נכנס לפרוט הבד"ץ. אבל אפילו מי שלוקח חומר טוב ונקי מחרקים, יש עוד חרקי מחסן וכן חרקים במרכולים וחנויות, ועל כך בודאי שאין הבדצי"ם יכולים לפקח, על כן יש לפזר את התבלינים בתחילת השמוש על שלחן לבן ולראות אם יש חרקים בתבלינים, ואם אין חרקים, יש להניח במקרר ואז לא צריך לבדוק שוב.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ