שאלה בקשר למוצר מחו''ל

חדשות כיפה רבני כושרות 01/09/16 17:15 כח באב התשעו

שאלה

לכבוד:

רבני ארגון "כושרות" שליט"א,

שלום רב,

התנצלותי על הטרחה.

הנני פונה בקשר למוצר מסויים (בקבוק מיץ טבעי) שמיוצר בחו"ל.

לפי מה שהבנתי אבי הי"ו קיבל אותו מחברת "נפטון" (אם איני טועה מדובר בחברה לייצור תבלינים וכו', בארץ).

גם על אריזת הקרטון וגם על התוית שעל הבקבוק אין שום כיתוב בעברית.

שם המוצר (באנגלית:): PATANJALI - Tusi Panchang Juice

על האריזה מופיע צילום/ציור של צמח ירוק. הכמות : 500ml . אין שום כיתוב בעברית, אלא יש כיתוב באנגלית ובשפה זרה נוספת (ייתכן מאד שמדובר באחת השפות המדוברות בהודו).

לפי מה שהבנתי מדובר במוצר שמיוצר בהודו. רשום על האריזה: MADE IN BAHARAT /

אחד הדברים הנוספים שרשום על האריזה: For Sale in Indian subcontinent onlY

הרכיבים של המוצר: citric acid , sodium benzoate, potssium sorbat, Flavour-Q.S.

הפרי/ירק שממנו מיוצר המיץ:

Tulsi

ששמו הבוטני הוא: Ocimum sanctum

אחד הדברים שרשומים על תוית הבקבוק:

An Ayurvedic Proprietary Medicine

רשומים גם המינונים שיש לקחת וגם לאילו בעיות רפואיות זה מועיל.

כמו"כ רשום גם: PATANJALI ayurved LTD

לא ראיתי שום סימן / חותמת של כשרות כלשהי על האריזה ועל הבקבוק !!!

האם מותר לצרוך את זה או שלא להשתמש בכך כלל?

(במידה ואסור להשתמש בכך , האם מותר למסור את זה לגוי?)

אודה על תשובתכם,

בכבוד רב ובתודה,

ר.

תשובה

בגלל שכתוב כך:
Flavour-Q.S
איני יכול לומר שמותר להשתמש, כי בתמציות טעם יש בעיות כשרות קשות ביותר