ירקות עלים

חדשות כיפה רבני כושרות 31/08/16 21:25 כז באב התשעו

שאלה

שלום וברכה.

כשאני מגיע להתארח במקום שלא מקפידים רק על ירקות עלים מושגחים ונקיונים, מה עלי לעשות - כל האוכל נאסר? האם שייך בזה ההלכות של ביטול ברוב? לדוגמה במרק - מותר לאכול את שאר הירקות ואת הירקות עלים לא לאכול למרות שהם בשלו יחד באותו התבשיל?

תודה רבה

תשובה

זה תלוי בהרבה פרטים:
איזה ירק
איזו עונה
כיצד והאם בכלל ניקוי אותם
מבושל או חי
ולכן איני יכול לענות תשובה ברורה בלא לדעת את המציאות המדויקת, אבל באופן כללי ניתן לומר שקשה מאד להתיר.