הכשרת התנור

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/08/16 13:23 כו באב התשעו

שאלה

שלום הרב,

אנו זוג צעיר ויש לנו תנור עם 2 תאים.

בהתחלה לא אהבנו את התא התחתון ככה שהשתמשנו בתא העליון לאפייה של בשרי וחלבי. כמובן במסגרת ההלכה, ועם תבניות שונות.

אני רוצה לחזור להשתמש בשני תאים ומעוניינת לעשות הכשרה כמו שצריך לתנור וליישר קו.

שאלתי היא, מה עליי לעשות? הבנתי שההכשרה היא כמו לפסח- לנקות עם חומר טוב, להפעיל על עוצמה גבוהה לכחצי שעה ואז זה בסדר.

לגבי התבניות, אין בהן בעיה נכון? על אף שלכאורה השתמשתי בכולן באותו תא אך לבשרי היו תבניות משלו וכנ"ל לחלבי.

תשובה

שלום וברכה

מה שכתבת הוא נכון מאוד.

כל טוב