גזל בעבודה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 30/08/16 09:40 כו באב התשעו

שאלה

הי

אני עובדת במקום עבודה שלדעתי נעשה בו הרבה גזל לאנשים

מדובר במוקד מכירות טלפוניות שמתקשרים לאנשים ומוכרים להם דרך הטלפון

חלק ממה שאנחנו מוכרים זה ״מועדוני לקוחות״ שהמועדונים האלה כביכול מקנים להם הטבות וכל מידי דברים מעניינים

כל הקטע שגם בלי להיות לקוח במועדון אנשים מקבלים את אותם הדברים

אז זה יוצא שהם משלמים סתם

אני יכולה לומר שאני באמת הולכת לפי תסריט השיחה

אבל יש כאן אנשים שממש גוזלים ומשקרים ולוקחים אשראי של לקוחות ועושים בהם עסקאות נוראיות נמש כואב הלב

אנשם זקנים ופינסיונרים ותמימים

אני כל הזמן צועקת על אותם הנציגים ואומרת להם שיש ה׳ למעלה

אבל מרגיש לי שזה שאני כאן זה כבר לא טוב

הבעיה היא שאני בהריון וקיבלו אותי כאן כשהייתי בהריון מה שאף אחד לא היה עושה

נותר לי עוד 3 חודשים בעזרת ה׳ עד יציאה לחופשת לידה

אם אני מטפרת עכשיו אף אחד לא יקבל אותי אני כבר עם בטן חודש שישי

אבל מרגיש לי שרק לשבת כאן זה גזל

מה עושים שיואו אנייי מתחרפנתתתת

תשובה

בס"ד
שלום רב,

השאלה היא מה מדיניות ההנהלה - האם הם מדריכים את המוקדנים לשקר ולגנוב מהלקוחות?
מה האינטרס של המוקדן לנהוג ברמאות?
אם זו מדיניות מוצהרת אז יש לך בעיה של שותף לדבר עבירה
אבל אם זו לא מדיניות אלא 'שיטות' של חלק מהמוקדנים, את לא אחראית על מה שעושים אחרים.
את אחראית לנהוג ביושר ובאמת בשיחות שאת מנהלת.
וודאי לא ראוי ולא רצוי לעבוד במקום כזה, וברגע שתכולי תעזבי.

לאחר עזיבתך יש מקום לפנות לאיזה גורם ציבורי שינסה לשנות את המציאות הזאת.
אולי לפנות למועצה הישראלית לצרכנות
http://www.consumers.org.il/