כיבוד הורים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 28/08/16 21:52 כד באב התשעו

שאלה

כבוד הרב שלום רב!

הנני גרושה עם 3 ילדים. עוד בהיותי נשואה ראיתי שהגרוש מאוד אוהב את אמו, אך לא סובל את אביו (סליחה על הביטוי). אביו הוא אוהב לשתות, לדבר שטויות, להמר, ואף לטענת הגרוש בוגד. ועל כן הוא התגרש מאמו, אך נשארו לגור באותו הבית למרות הגירושין... הבעיה היא כאשר ילדיי מגיעים לאביו והוא לוקח אותם למשפחתו אז הם חשים את האווירה הלא טובה שסבא רב עם סבתא. וכן הם רואים שאביהם לא מכבד את אביו. האם יש מה לעשות? או עצם זה שאני גרושה, זה לא אמור להיות שייך אליי, והילדים יבינו בעצמם את הכל?

תודה מראש והמשך יום טוב

תשובה

שלום
נראה לי שלא נכון להתערב.
גם אם נגיד שהייתה דרך למנוע את הדבר הזה, הקשר של הילדים לאביהם חשוב יותר.
אני חושב שאת צריכה פשוט לתת להם מקום להתבטא כשהם חוזרים, לשקף להם רגשות, ולתת מקום לרגשות הללו, אבל להימנע מאמירות שיפוטיות כלפי האבא והוריו.
בע"ה אם אצלך הם יקבלו יחס בריא ונכון, הם יגדלו בבריאות.
וכמובן, להתפלל על זה.
כתיבה וחתימה טובה