שמירת נגיעה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/08/16 21:41 כג באב התשעו

שאלה

היי שלום ..

אחרי המון זמן החלטתי לגשת להתנדב במד"א ..

ב"ה התקבלתי למדא..

יש לי שתי שאלות בנושא זה שקשורות לשמירת נגיעה .

א. האם מותר לי לנגוע בחולה גבר (למטרת טיפול)?

ב. יש עוד שבועיים טקס עם ראש העיר שלנו והוא לוחץ ידיים למתנדבים חדשים האם מותר לי ללחוץ לו יד כשאני שומרת נגיעה ? אני לא רוצה לביישו מול כולם ..

תודה

תשובה

שלום וברכה

כשנמצאים במצב הדורש טיפול – בוודאי שמותר לעשות את כל מה שנדרש.
זה חלק מדיני פיקוח נפש, ומההנחה כי בשעה שאדם טרוד במעשה הרפואי – אין מקום לכל ההשפעות האסורות של מגע בין המינים.

לגבי לחיצת היד,
הדבר הנכון לעשות הוא להיערך מראש, לבקש מהאחראים לומר לראש העיר כי לא ילחץ את ידך וכדו'.
ברם, אם זה לא הצליח - לא משיבים יד מושטת, כי איסור הלבנת פנים חמור בהרבה מאיסור לחיצת יד לשלום.

כל טוב