תסבוכת עם אבא

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/08/16 21:45 כב באב התשעו

שאלה

שלום

אני מאיה

אני רוצה לספר את הסיפור שלי עם אבא שלי (ה')

אוקיי אז ככה

כשהייתי ילדה קטנה הייתי ממש שקרנית וסכסכנית וגם לא חכמה במיוחד

אבל אבא שלי עזר לי להשתנות

והפך אותי לאדם יותר טוב

פתאום...לא יודעת מה קרה לי

התחלתי לכעוס עליו והוצאתי את הכעסים עליו והתנהגתי נומצליחה ו

אחרי זה הייתי בוכה ומבקשת עוד ועוד הזדמנויות ומנסה לתקן כי הרגשתי נורא שעשיתי את זה בכל מקרה אני לא יודעת למה אני כל כך כועסת אני מנסה לשמוח כל הזמן אבל זה לא מצליח ואני רוצה להשתנות כי אני מרגישה שאני פוגעת באנשים שאוהבים אותי ורוצים בטובתי אבל אני לא מצליחה להשתנות ולא מצליחה להפסיק להגיד לו דברים כאלה ואני באמת מנסה אנחנו רבים כל הזמן ועכשיו אני והוא רבנו אני מרגישה פשוט שאני לא לומדת מה טעויות שלי אני צריכה ללמוד מהם אבל לא לומדת וחוזרת עליהם שוב ושוב זה לא מגיע לאבא שלי אחרי מה שהוא עשה בשבילי למה אני עשיתי את זה למה אני לא לומדת מה טעויות שלי למה אני מבטיחה דברים ולא מקיימת ולמה נולדתי בכלל? אני רק חוטאת וגורמת לאנשים להרגיש רע, פשוט בי אדם נוראי

תשובה

שלום וברכה

את הצעד הראשון כבר עשית.
את רוצה להיות אחרת.
לא זו בלבד, אלא שאת מכירה בבעיה, ומנסה לחפש דרכים לשנות את המציאות הזו.
עכשיו צריך לעשות את הצעד השני.
והוא להפסיק לכעוס....על עצמך.
אי אפשר לעשות עבודה רוחנית אמיתית כאשר את חושבת על עצמך שאת אדם נוראי, או חוטאת.
את תיתקעי שם.
מה את יכולה לומר לעצמך על עצמך ? לומר לעצמך את האמת, שאת בחורה טובה מאוד, ומכירה בכך שעזרו לך להיות טובה יותר, ועכשיו הסתבכת במשהו, ואת רוצה לצאת משם, ויש בך רצון טוב וכן לעשות זאת.
רק בדרך זו את יכולה להתחיל לעבוד.

ואז, ורק אז, להתחיל לעשות את הצעדים שיוציאו אותך מהמקום המסובך עם אבא שלך.

האם את יכולה ללכת בדרך זו ?

כל טוב