להתפלל מתוך הסידור

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/08/16 15:16 כא באב התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב,

בהלכות ראש השנה בקיצור שולחן ערוך נאמר: ""בליל שני של ראש השנה מתחילים תפלת ערבית בפיוט ''חון תחון'' ומתפללים כמו בלילה הראשונה. ואם חל במוצאי שבת, אומר בתפלה (אחר ושמך הגדול והקדוש עלינו קראת), ''ותודיענו'' (מרן בש''ע סי' תקצט). ואף על פי שעדיין לא בירך בורא מאורי האש מותר לו להתפלל מתוך הסידור....""

להלן שאלתי.

מדוע נאמר שמותר להתפלל מתוך הסידור? האם יש מקרים שאסור להתפלל מתוך הסידור?

תודה,

תשובה

בס"ד
שלום רב,

בימיהם האור היה מנרות דולקים - כי לא היה חשמל.
אם כך המתפלל מהסידור נהנה מהאור של הנר למרות שעדיין לא ברך על האור ברכת מאורי האש.