מזגן בבית מלון

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 25/08/16 13:05 כא באב התשעו

שאלה

שלום לכבוד הרב,

במידה ואין אפשרות לנתק את החיישן המכבה ומדליק את המזגן באופן אוטומטי ביציאה וכניסה מהחדר בבית מלון,האם כיבוי המזגן מספיק כדי להמנע מחילול שבת ?

אינני יודע אם החיישן מנוטרל בכיבוי המזגן,אך אני מניח (ונבדוק כמובן) שהמזגן עצמו אינו מחדש או מפסיק את פעולתו ביציאה וכניסה מהחדר כשהוא כובה,ואין לנו הנאה ממנו או בפעולת החיישן

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

כמדומני, כי רוב בתי המלונות בארץ מודעים לפתרונות עבור אורחיהם שומרי השבת. לכן, ראוי בתחילה לברר אצל הנהלת המלון.

במידה ולא, כיבוי המערכת החשמלית לא תמיד מנתק את פעולת החיישן (כדוגמת במערכת אזעקה) ולכן ראוי לנסות לבטל מראש את החיישן, או לחילופין לכסות אותו במגבת או בנייר אלומיניום.

בברירת המחדל, כאשר לא ניתן לנתק, כל זמן שהחיישן לא יכול להפעיל את המערכת החשמלית כי היא כבויה, ועל אף שהוא ממשיך לקלוט בעצמו תנועות יש למקילים על מה לסמוך. וכך פסקו ספרי זמננו (שו"ת שיח נחום, ופניני הלכה שבת)

יישר כח על שאלתך

יוגב כהן
הר ברכה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן