קיום העולם

חדשות כיפה חברים מקשיבים 24/08/16 20:53 כ באב התשעו

שאלה

שלום

לכאורה סתירה - חז"ל אומרים שקיום העולם תלוי בקיום תורה ומצוות ע"י עם ישראל (גמרא שבת פח. "יום השישי", גמרא נדרים לב. על הפסוק "אם לא בריתי יומם ולילה" נפש החיים על לימוד תורה ובעוד מקומות) אולם מצד שני הרי הקב"ה "מחדש בטובו בכל יום מעשה בראשית" "ואתה מחיה את כולם" - חיותו של העולם וקיומו מצדו ית'.

אשמח להסבר

תודה

תשובה

שלום לך, ישר כח על השאלה.
אענה לך באופן פשוט - הזוהר אומר ש'קודשא בריך הוא ואורייתא וישראל חד הוא' - מה הכוונה?
הכוונה היא שהופעת השם בעולם היא דרך התורה ועם ישראל, ההתגלויות של השם בנבואה הם לעם ישראל ובתורת ישראל, לכן בהחלט קיום העולם הוא על ידי הופעת הקב"ה בו - הוא מחדש כל יום, אבל הקיום הזה עובר דרך כח עם ישראל והתורה, ולכן בהחלט - הקב"ה מקיים את העולם! אבל - דרך עם ישראל והתורה.
מקווה שהועלתי
עקיבא
akivamakshivim@gmail.com