לראות מה שמשה רבנו ראה שהוא קבל את התורה

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 24/08/16 00:21 כ באב התשעו

שאלה

אני לומד תורה, איך משה רבנו קבל את התור מהאלוהים? והאם כל אדם יכול להגיע לדרגה שהוא יכול לראות מה שמשה רבנו ראה? האם כל אדם יכול לקבל את התורה כנבואה?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואל שלום רב
משה קיבל את התורה בנבואה. כיום לצערנו אין לנו נבואה. יש דרגות שונות של רוח הקודש אך אין לנו בינתיים נבואה.
יתר על כן, הרמבם כותב שדרגתו הנבואית של משה היא מדרגה שונה ומיוחדת שאף נביא לא הגיע ולא יגיע אליה זאת המדרגה של נתינת התורה וכמו שכתוב בפסוק "פה אל פה אדבר בו".
לכן אנו איננו יכולים להגיע למדרגת הנבואה של משה. אנחנו לומדים את התורה, מתקנים את המידות ומנסים להתקרב לה' ולהיות ראויים לדרגת נבואה רגילה, כשתחזור.
בברכה
אפי קיציס

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן