זרע לבטלה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/08/16 17:18 יח באב התשעו

שאלה

קצת לא נעים לשאול אך חייבת

אני בהריון והרופאים המליצו לי לתקופה מסויימת לא לקיים יחסי מין עם בעלי

לבעלי קצת קשה עם זה מה עושים במצב כזה?

האם זרע לבטלה זה משהו שאסור גם במצב כזה?

(ובאופן כללי גם ככה זה נחשב לזרע שהוא לבטלה כי אי אפשר להיכנס להריון פעמיים זה עוד משהו שאני מעוניינת לו בהסבר)

תודה מראש

תשובה

בס"ד
שלום רב,

ההגדרה של 'זרע לבטלה' או 'השחתת זרע' היא שהזרע לא מגיע לתוך האיבר של האישה - זה הכל.
השאלה אם הזרע הזה יפרה או לא יפרה לא קשורה למושג 'זרע לבטלה'. לכן גם במצבים שלא יהיה הריון, בני זוג מצווים להמשיך ולקיים מצוות עונה.

אין פתרון לקושי של בעלך אלא להתאמץ ולדעת ש"לפום צערא אגרא" = לפי הצער, השכר.

עם זאת תתנחמו שאת טהורה ואתם יכולים להיות יחד בכל דבר אחר - יש מצבים שהאישה מדממת ולא יכולה אפילו לזכות לחיבוק, כשבשמירת הריון יש דימומים. גם אחרי לידה יש דימומים קלים שיכולים להמשך יותר מחודש חודשיים.

ההתגברות על הקשיים של היצר תלויים בהסכמה הפנימית של האדם, כאשר בעלך יבין שזה המצב וצריך להשלים אתו - הוא יתגבר ויצליח. הגמרא (סוכה נב.) אומרת: ״דרש רבי יהודה ברבי אלעאי לעתיד לבוא מביאו הקב״ה ליצר הרע ושוחטו בפני הצדיקים ובפני הרשעים. צדיקים נדמה להם כהר גבוה, רשעים נדמה להם כחוט השערה. הללו בוכין והללו בוכין צדיקים בוכין ואומרים היאך יכולנו לכבוש את ההר הגבוה הזה, ורשעים בוכין ואומרים היאך לא יכולנו לכבוש את חוט השערה הזה״.

הקושי נראה לנו כהר גבוה - אבל מי שלא עומד בו, הרשע, יודע שזה היה חוט השערה.