עבודה ביום כיפור

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/08/16 13:25 יח באב התשעו

שאלה

שלום לכבוד הרבנים. רציתי לשאול מה דינו של סוהר ביטחון שחייב לעבוד ביום כיפור, ואין גוי שיחליף אותו. ברצוני לציין שזה ממש קשה על גבול הבלתי אפשרי לעבוד בצום. תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

תחילה אודה לך על כל פעלך למען עם ישראל.

לאבי שאלתך יש לציין שמעמד הסוהרים כמעמד כל אנשי ה בטחון וחיילים ואם אינם יכולים לצום הרי שאוכלים בשיעורים. מזון כ 30 סמ"ק ובנוזלים 40 סמ"ק. בכל אופן אציע שתפנה לרב בתי הסוהר אולי יוכל לשנות.

בברכת התורה הארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התואה והארץ