מושב לצים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/08/16 09:52 יח באב התשעו

שאלה

שלום וברכה

האם הליכה למופע בידורי של קבוצה פופולארית מאוד שחבריה בוגרי ישיבות והם מופיעים בריכוזים דתיים בכל הארץ (אני מניחה שהרב יודע על מי מדובר , אני לא כותבת את שמם כדי שהשאלה לא תעלה בחיפוש השם שלהם ברשת ואולי זה יפגע בהם ) , המיועד למגזר הדתי ועוסק בתכנים "מגזריים", נחשבת מושב לצים?

אני כן רואה את הסירטונים שלהם ,

אבל השאלה היא אם ללכת לתיאטרון לראות מופע בידורי נטו מותרת מבחינה הלכתית .

תשובה

שלום וברכה

לפי הבנתי, חז"ל כינו ליצנות את מה שאנחנו מכנים היום במילה "ציניות סאטירית".
לאמור, לא אסור לצחוק. להפך. אולם אסור לצחוק צחוק הרסני.
הצחוק הוא אחד הכלים המופלאים שבתוכנו. לא זו בלבד, אלא שפעמים רבות הוא הוא הכלי דרכו ניתן לעשות שינויים משמעותיים, לעורר לתיקון ולשינוי, ולהפנות זרקור לנקודות בעייתיות חשוכות של החיים שלנו.
והוא גם מפייס ומשמח. הוא חשוב. מלכתחילה.
עד היכן ? עד המקום שבו הוא הופך להיות כלי הרס.
שהלוא בכוחה של הציניות הסאטירית לקעקע כל עניין גבוה ורגיש, ולהפוך אותו לזול וירוד.
לפיכך, המבחן אינו עצם השימוש במופע צחוק, אלא טיב האדם היוצא ממנו – הטוב יותר הוא אם רע, המפויס הוא יותר או מבוזה.

כל טוב