ביטול חתונה, קשיים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/08/16 17:37 יז באב התשעו

שאלה

כבוד הרב שלום,

הייתי בקשר קרוב לשנתיים וחצי עם ארוסתי לשעבר.

לצערי נפרדנו לפני כמה חודשים, וראיתי לאחרונה שהיא התארסה ומתחתנת ממש בקרוב.

אני מרגיש נורא מאוד, לא יודע מה לעשות עם עצמי מאוד מדוכדך.

מה גם שלאחרונה אני מרגיש מאוד "תקוע" בין אם בזוגיות, פרנסה, חברים וכ...

מה ניתן לעשות על מנת לצאת מהבדידות הזו?

מדוע זה קורה שאדם מבטל חתונה ומייד לאחר מכן מתחתן מהר?

אשמח לתשובה.

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

להיפרד מארוסה אחרי שנתיים וחצי זה אירוע רגשי קשה. דומה לגירושין.
המצב הזה נוטל ממך את השמחה, ממילא אתה פחות בטוח בעצמך, כתוצאה מכך יש קשיים בפרנסה עם חברים וכו' כל קושי כזה נוטל עוד מהשמחה שבקושי נותרה בך, כך נוצר מעגל שמנמיך ומדכדך אותך.

הפתרון הוא ללכת לפסיכולוג שמצד אחד יסייע לך להגדיר את הקשיים שלך ומצד שני יסייע לך לזהות את הכוחות הטובים שלך ולסמוך יותר על עצמך.

"אם אין אני לי - מי לי". במקום לקנא בארוסתך לשעבר, תתעסק הרבה יותר בעתיד שלך.
בהצלחה!