חלום

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/08/16 00:01 יז באב התשעו

שאלה

שלום רב, אתמול בלילה חלמתי שאני נמצאת בדירה מסויימת ובנות כיתתי יושבות במעגל כיסאות בסלון קטן ואני נמצאת במטבח הסמוך שוטפת כלים ואיתי נמצאו עוד שתי גברים שאחד מהם היה המדריך שלי בקייטנה ( לפני שנים וכיום הוא בערך בן 40) הוא גם כן דתי , ואת הגבר השני לא זיהיתי אבל שתיהם בחלום היו ללא כיפה, בקיצור פתאום המדריך החל להיתקרב אליי ולגעת בי ואני לא הראתי שום התנגדות ושתיהם דיברו ואני לא הבנתי על מה ואז פתאום הוא פשוט קיים יחסים מיניים ואמר לשני רואה? והשני אמר טוב היא זורמת, וכל הזמן הזה לא הראתי שום התנגדות, מה זה יכול להיות? אני יודעת שזה נושא מביך אבל זה מטריד אותי זמן מה, תודה רבה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

יש לאנשים חלומות מיניים.
זה מבטא חוויות, תחושות ומחשבות שעוברות בראש במשך היום.
בעולם שלנו יש כל כך הרבה חשיפה לעריות שזה לא צריך לעורר פליאה.
למרות זאת, אם חלום מטריד, אני ממליץ תמיד לעשות מה שהגמרא אומרת וכך לא להיות מוטרדים יותר.
תלכי לשמוע ברכת כהנים בבית כנסת. ואז תאמרי את הנוסח הבא (הוא רשום בסידורים רבים): רבונו של עולם, אני שלך וחלומותי שלך, חלום חלמתי ואיני יודע מה הוא, בין שחלמתי אני לעצמי ובין שחלמו לי חבירי ובין שחלמתי על אחרים, אם טובים הם - חזקם ואמצם כחלומותיו של יוסף, ואם צריכים רפואה - רפאם כמי מרה על ידי משה רבינו, וכמרים מצרעתה, וכחזקיה מחליו, וכמי יריחו על ידי אלישע, וכשם שהפכת קללת בלעם הרשע לברכה - כן הפוך כל חלומותי עלי לטובה!
ומסיים עם הכהנים, שהאמן של הצבור יצטרף לברכה שלו.

בברכה!