סיוטים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/08/16 20:07 טז באב התשעו

שאלה

שבוע טוב ומבורך כבוד הרב. זה לא פנייתי הראשונה בנושא לצערי אני סובלת כבר תקופה מסיוטים שברובם בעלי מעיר אותי לאחר צרחות או בכי קשה מאוד. יש לי המון סיוטים על צונאמי, חלומות שאני רואה אנשים ונפשות טהורות בעיניים שלי נרצחות ואיני מצליחה לעשות דבר. אני קמה עם דפיקות לב מהירות לחץ וכאבי לב קשים מאוד בוכה ומסתובבת בפחד ובוכה בכל פעם כאשר אני נזכרת בכל האנשים שנהרגים בחלום או בכל אסון שקורה.. אלו מראות מאוד מאוד קשים. אני בהריון שבוע 38 וידוע שזה מעכב לידה. מה ניתן לעשות? נתתי תרומה כפי שהוצע לי בעבר אך הסיוטים עדיין ממשיכים לי. אשמח לעזרה אני מרגישה אבודה ומפחדת שבסופו של דבר הלחץ יכריע עליי.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הסיוטים משקפים פחדים שיש לך.
כדי להגיע לשורשי הבעיה ולפתור אותה צריך טיפול רגשי עמוק ורציני.
כאשר יש לנו בעיה בריאותית צריך לטפל בה בדרכים הנדרשות.
הקב"ה מצפה מאדם שהוא יתגייס לפתור את בעיותיו - יש מצווה לטפל בבריאות שלנו, כפי שנאמר: "רפוא ירפא".
את צריכה ללכת לפסיכולוגית. אפשר לקבל סיוע לכך מקופת חולים.
אני בטוח שאחרי טיפול רציני תזכי לשיפור משמעותי בחיים שלך.
בברכה!