תיקון עצמי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 19/08/16 16:53 טו באב התשעו

שאלה

שלום רב כבוד הרב, שמי ת.

אני לא יודע כול כך מאיפה להתחיל,הגעתי לשלב כזה בחיים שאני מרגיש שאני חייב עם עצמי תיקון בשביל עצמי בשביל כול הטוב שקיבלתי מה' בשביל זה שלא יכולתי לבקש יותר טוב מעכשיו

תראה כבוד הרב אני מעולם לא הייתי קרוב לדת, זאת אומרת כמובן שהייתי מקיים מצוות וחגים עם המשפחה אך אף פעם באמת לא הרגשתי שאני עושה את זה מהלב ממקום אמיתי ושייך.

אני מעולם לא שמרתי שבת,מעולם לא הנחתי תפילין למעט הבר מצווה שלי אף פעם לא שמרתי בשר חלב.

נכון אני יודע שאני לא שונה מאף אחד אך אגיד לך את האמת האמונה תמיד הייתה בתוכי תמיד האמנתי בכול ליבי ואמרתי לעצמי,תעשה מעשים טובים וזה יחזור עליך כמו בומרנג.

שוב פעם תמיד היה בתוכי האמונה תמיד האמנתי בכוח רוחני תמיד.

הכול לטובה,נסתרות דרכי האל,אלו דברים שליוו אותי תמיד.

לצד כול זה רציתי לספר לך בסה"כ מדוע אני רוצה לעשות את התיקון הזה,לא בשביל לספק את עצמי לא בשביל שום עונג עצמי ולא בשביל זה שאני עושה את זה כדי להגיד "עשיתי"

אני עושה את זה מהלב ממקום שבו אני מרגיש שעשיתי הרבה דברים לא טובים ממקום של שינוי.

אספר לך קצת על עצמי ואני יתחיל כמובן מהדברים הטובים

אני לא טיפוס רע לא מבחינה חיצונית וגם לא מבחינת האופי, כפי שאני זוכר את עצמי מעולם לא הלכתי מכות עם אנשים בחוץ מעולם לא התחצפתי לאנשים שגדולים ממני תמיד ידעתי לתת כבוד לאנשים בחוץ

תמיד אמרו לי שאני בוגר לגילי אני אחד כזה באופי שלא יכול לסרב שיכול לראות שמשהו מציק לי בעין , ילד עצוב , בן אדם מבוגר שקשה לו אני מיד ירוץ ויעזור

אם חבר צריך ממני עזרה כול דבר אני מיד אעזור לו בלי שום תמורה וזה תמיד מתוך הרגשה טובה

מכירים רבים היו לי בחיי, אישה מבוגרת שהייתה צריכה שאני יסחוב לה את התיק,אני בכלל ביקשתי ממנה סליחה על כך שלא ראיתי אותה מתקשה ישר לקחתי את התיק שלה ואף התחננתי שתיתן לי לעלות אותו עד הבית שלה.

אדם מבוגר עצר אותי וביקש שאני יעזור לו לחצות את הכביש עזרתי לו בלי שום צל של ספק ותמיד הרגשתי טוב שאני עושה את זה עם עצמי תמיד הרגשתי שאולי אלוהים בוחן אותי אך תמיד עשיתי את זה מהלב מחמלה ואהבה.

אני בסופו של יום אדם מאוד חברותי מאוד מסופק לעולם לא היה חסר לי כלום אך לצד כול זה גם ידעתי לתת אפילו כשלא היה לי ..

ושוב פעם לצד הדברים הטובים אדם הוא לדעתי לא יכול להיות

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אני השתכנעתי שיש לך נשמה גדולה, שאתה מלא אמונה פנימית ורוחנית.
אתה מזהה את המקומות בהם עדיין קשה לך. אתה מבין ומעוניין להתחזק ולתקן, להגיע למציאות רוחנית ומעשית שלמה יותר.
אני חושב שמצאת דרך מעשית להתגבר ולהתקדם, על ידי סיכום דברים בכתב ושיתוף מישהו שיהיה לו אכפת מאוד ממך - וזה אני.
אני משתתף בקריאה על הדרך שלך מתוך רצון לחזק אותך, למלא אותך אמונה בעצמך, ביכולת שלך להמשיך ולבנות ולתקן את עצמך עוד ועוד.
אשמח לקבל ממך עוד פניות כאלה מפעם לפעם: שיתוף במחשבות ובמעשים שאתה עושה.
עם זאת, אתה יכול למצוא מקום בו תוכל לפגוש אנשים כמוך, יש ביישובים רבים שיעורי תורה ואמונה, אפשר שמקום כזה יסייע לך בדרך הטובה שאתה מבקש ללכת בה.

אתה מדבר על שבת, כשרות ותפילין. יש לך עוד הרבה להשלים. תתקדם בקצב שנכון לך. אם מנסים לרוץ מהר מדי עלולים להתעייף או אפילו להיכשל וליפול... חס וחלילה. כמו שעד כה, הלב שלך כיוון אותך, תמשיך להקשיב לפנימיות שלך ברגישות, ומתוך עצמך תמצא את הקצב הנכון.

אתה כותב: "תעשה מעשים טובים וזה יחזור אליך כמו בומרנג".
אני חייב להדגיש: מה שחוזר אלינו כמו בומרנג זה לא השכר החומרי: לא נכון לחשוב שאם אני עושה מצוות מיד כל החיים שלי מסודרים: יש לי בריאות, פרנסה, זוגיות, חברה...
יש רבנים חשובים מאוד שהחיים שלהם קשים: בבריאות, בפרנסה, במשפחה וכו'
מה שחוזר כמו בומרנג זה הערך הרוחני של החיים ושמחת החיים: אתה מבין ומרגיש שיש טעם וערך לחיים שלך.
אדם מאמין מרגיש שמחה פנימית, אושר רוחני של הכרה שהחיים שלו שווים וראויים.
ככל שאדם מפנים יותר את העיקרון שהכל לטובה, כך יש לו יותר כוח להתגבר על קשיים בחיים. במובן הזה יש לך חיים מאושרים ושמחים.

בהצלחה!