חרדה ותפילה

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 17/08/16 12:18 יג באב התשעו

שאלה

כבוד הרב שלום רב,

יש לי 2 שאלות-

1. האם יש דרך מבחינת הדת להתמודד עם חרדה? משהו שאפשר לקרוא/ להתפלל?

2. כל הזמן אני שומעת שאומרים "אני מתפלל עליך", "להתפלל על הילדים", איפה נמצאת התפילה הזאת? מאיפה אפשר להתפלל על מישהו/ על ילדים? האם מדובר בקריאת תהילים?

תודה מראש.

תשובה

ראשית אם את סובלת מחרדה , כדאי לחגשת לגורם מקצועי על מנת לטפל בנושא.

1. כמובן, אמונה וביטחון בה'.

מומלץ לקרוא תהילים, חוץ מזה שזה ספר מהתנ"ך ומשמש גם כספר תפילה אפשר ללמוד המון בטחון בה' מהמזמורים . דוד המלך התמודד המון עם סוגיות של אמונה ובטחון והוא מבטא אותם בספר.

ספרי רבי נחמן מברסלב יש בהם הרבה בכדי לעודד ולעורר לביטחון, את יכולה ללמוד מתוך ספרי הוצאת דברי שיר שיש בהם רעיונות המבוארים בשפה טובה .

נתיבות שלום של האדמו"ר מסלונים יש בהם חלק על אמונה ובטחון.

2. תפילה נמצאת אצל כל אחד , בכל שפה , בכל מקום. יש כאלה המתפללים בלשונם, פשוט מדברים עם הקב"ה . יש כאלה המקדישים את קריאת התהילים או לימוד התורה שלהם עבור חולה או כל אחד שנצרך לישועה . וישנם שבתוך תפילת העמידה מוסיפים בקשות אישיות.
כמו כן בשעת פתיחת היכל ספר התורה . ועל זה הדרך

כדאי למצוא רב/ רבנית שיש איתו/ה קשר טוב על מנת לקבל ליווי והדרכה ותמשיכי לשאול עד שתמצאי את הדרך שלך בעבודת ה' שתתן לך מזור .

יום טוב