החתמת טופס ליווי ברשיון

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/08/16 11:22 יג באב התשעו

שאלה

שלום הרב,

ב"ה לפני כמעט שנה עברתי טסט. חצי שנה אחרי הטסט צריך להגיש חתימות שנהגתי 30 שעות עם ליווי ואז מקבלי אם הרשיון האמיתי.

אין לנו רכב וסך כל הזמן שיצא לי לנהוג הוא מקסימום שעה..

אם אני לא מחתימה אחרי כמה זמן אני צריכה לעשות מחדש טסט, או להאריך שוב את תקופת הליווי לא יודעת כמה אפשר. (מה שלא חושבת שיהיה יעיל כי לא אמור להיות לנו רכב בזמן הקרוב..)

אני יודעת שרוב מי שבארץ מחתים גם אם לא באמת נהג 30 שעות. השאלה אם מותר לי להחתים את כל מי שנהגתי איתו אפילו מעט ולאשר שנהגתי שלושים שעות? מצד אחד זה שקר מצד שני כולם עושים ככה ומשרד התחבורה בטח יודע שזה ככה..

מה לעשות?

תשובה

שלום וברכה

אני מתקשה למצוא היתר לשקר.
וזאת, בלי להוריד כהוא זה מהבנת הבעיה הקשה שאת עומדת בפניה.
שכן, יש כאן בעיה גם מעצם העובדה שמשקרים, אך עוד יותר - מהעובדה שבאמת לא נהגת, והנהיגה שלך מסוכנת לציבור, אם לא תנהגי לאחר הרשיון עם לווי כראוי.
מה אני מציע לעשות ? לבקש הארכה, ובד בבד למצוא קרוב משפחה או חבר קרוב, ואפילו "לשכור אותו" כדי לעמוד בדרישות החוק, שבמקרה זה הן לא רק מנהלתיות בלבד, אלא יש בהן היגיון גדול מאוד.

כל טוב, ויישר כוח על הבחירה ללכתב דרך הישר