שאלה על ס"מ

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/08/16 16:54 יא באב התשעו

שאלה

במהלך שיחה באינטרנט כתבתי "השטן". מאוחר יותר הבנתי שעברתי על הדיבר של לא תעשה לך אלוהים אחרים. מה העונש שאני עלול לחטוף על זה?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

1. הקב"ה לא מחפש להעניש.
אדם מאמין לא חי כל הזמן בפחד מפני עונש מאלקים קשה וקפדן - לא נכון ולא ראוי לחשוב כך על אלוקי החסד והרחמים.

2. השטן הוא אחד המשרתים הפועלים מטעם ד' כך מתואר בספר איוב פרק א' פסקים ו - ז:
וַיְהִי הַיּוֹם*וַיָּבֹאוּ בְּנֵי הָאֱ-לֹהִים, לְהִתְיַצֵּב עַל-ד'; וַיָּבוֹא גַם-הַשָּׂטָן, בְּתוֹכָם.
וַיֹּאמֶר ד' אֶל-הַשָּׂטָן, מֵאַיִן תָּבֹא; וַיַּעַן הַשָּׂטָן אֶת-ד', וַיֹּאמַר, מִשּׁוּט בָּאָרֶץ, וּמֵהִתְהַלֵּךְ בָּהּ..."

לכן אם רק כתבת השטן לא הזכרת אלוהים אחרים לא חטאת.
אם התכוונת שהשטן יהיה אלוהים אחרים - טעית.
מכל מקום:
התשובה והתיקון שיכפרו לך: לשמור את הלשון (או על ההקלדה) שלא לקלקל ולא לפגוע באלוקים ובאדם. לחשוב לפני כל דיבור (או הקלדה).