ה׳ לא גבה ליבי?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/08/16 22:47 י באב התשעו

שאלה

בס"ד

שלום הרב!"ה׳ לא גבה ליבי ולא רמו עיני ולא הילכתי בגדולות ובנפלאות ממני"כבר כמה זמן שאני תוהה לעצמי אם מותר לי לשיר את השיר הזה. אני יודעת שכן גבה ליבי ושכן רמו עיני,אז רציתי לשאול- איך אפשר לשיר שיר שלא נכון לגביי?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

השאלה היא עד כמה את מנסה להתמודד עם הגאווה ועד כמה את נסחפת לתוכה.
אם ההתנהגות שלך בפועל מלאה פעולות של התנשאות אז אל תשירי.
אבל אם יש בתוכך גאווה ואת משתדלת להמעיט אותה ולא לתת לגאווה להשתלט עליך - את יכולה לשיר מפני שזאת כוונת הפסוקים: אני לא נסחף אל הגאווה אלא מנסה לברוח ממנה.
כך מסביר רש"י: "לא נהגתי שררה, לא עשיתי גדולות תענוגות בנינים ונטיעות..."