שינוי שם ובחירת שם

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 14/08/16 10:05 י באב התשעו

שאלה

שלום רב,

אני פונה אליכם לקבלת ייעוץ בשינוי שמי והוספת האות ה, שמי הפרטי הוא אורלי - אני לא מרגישה חיבור לשמי במאה אחוזים, בנוסף לכך חיי תקועים ללא הצלחה מזה זמן רב מבחינת לימודים וקריירה, תמיד אני מתחילה דבר ומפסיקה אותו בשל חוסר יכולת של התמדה, מצד שני באופיי אני מאוד לוחמת וזה כלל לא מתאים לי, ויש בי תסכול רב ואכזבה.

מבחינת זוגיות ברוך השם הכל תקין.

האם ניתן להוסיף לשמי את האות ה, במקום אורלי, אור-ליה?

האם השם אינו מוזר בהגייה? ואם הוא תקין מבחינה רוחנית?

שאלה נוספת, אני בהריון מתקדם ואנו מצפים לתינוק הראשון, אנו מעוניינים לקרוא לו בשני שמות - עתי יונתן, האם שמות אלה טובים בחיבורם יחד? והאם נצטרך להשתמש בשני השמות כאשר נפנה אליו, או שמא מספיקה העובדה שכך הוא רשום בתעודת זהותו?

תודה רבה,

אורלי שחר.

תשובה

שלום רב.

אורל - יה זה שם לא טוב .או להשאיר אורלי או לבחור שם אחר.
השם עתי גם הוא לא טוב , או לחשוב על שם אחר או להשאיר רק יהונתן.

כמו כן . מקובלנו שלהורים יש רוח הקודש שהם בוחרים את השם לתינוק. לכן כדאי להחליט על השם באופן סופי רק לאחר הולדת הולד .