עולם הבא שלי

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 13/08/16 23:31 ט באב התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב

לאחרונה מעסיקה אותי השאלה האם כל יהודי יש לו חלק לעולם הבא לא משנה מה מעשיו בעולם הזה?

אני אדם מוסרי מטבעי-אוהב את הזולת, נמנע מלשון הרע, נותן צדקה וכדו' אך כל אלו אינם באים ממקום של רצון לקיום צו ה' אלא כי זה מי שאני.

אמנם אני מקפיד רק על מצוות מרכזיות (כשרות, תפילין, שבת וכו'), אך איני מוצא את הרצון לקיים מעבר לכך ( ובאמת שניסיתי).

נאמר "כל ישראל יש להם חלק לעולם הבא", האם גם יהודי כמוני שדרך הארץ שלו חזקה אך קיום המצוות לא במיוחד יזכה לכך ?

איני מצפה שתאמר לי כי מספיק בדרך ארץ ללא תורה, אני פשוט צריך למצוא את הקצב שלי בקיום המצוות.

אודה לך אם תקדיש זמן לענות לשאלתי. מטופשת ככל שתהיה, היא מפריעה לי לישון כבר זמן רב.

בתודה,

שם בדוי

תשובה

שלום

שאלה שמפריעה לישון מעידה על נפש עדינה הדורשת דבר ד'.

יש הבדל בין בן העולם הבא, ובין חלק לעולם הבא. לכל ישראל יש חלק, אך כל אחד זוכה לחלק אחר, לפי מעלתו. בן עולם הבא הוא אדם שזהו ביתו, יש לו שייכות שם והוא במעלה עליונה ביותר.

קיום מצוות ללא יראת שמים (כך עולה מתיאור דבריך) אינו מזכה במדריגה רמה בעוה"ב אלא בחלק, ובעונש בצידו על כך שלא האמנת בנותן התורה ולא עבדת אותו בלב שלם. לשם כך קדמה עול מלכות שמים לעול מצוות בקריאת שמע.
תקבל שכר על מצוותיך, ופורענות על מה שנמנעת ממנו.

לפיכך עליך לעשות מהפיכה בחייך, לא לפחד מסערות,
להכנס לבירור מי אלוקיך ומי אתה, מה ייעוד חייך וכיצד התוה"ק היא הדרך היחידה לחיים אמיתיים, שהם הדביקות בו יתעלה.

בהצלחה