תשעה באב שיוצא בשבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 12/08/16 11:42 ח באב התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב! השנה כמו בשנה שעברה תשעה באב יוצא בשבת ויש לי כמה שאלות על כך. בשבת עצמה אני משמתמשת במשחת השיניים גם וגם והופכת אותה לנוזלית לפני שבת כדי שלא יהיה שימוש במשחה.זה מאוד מקשה עלי ,ניסתי להשתמש במי פה,אך עדיין התחושה לא נעימה ואני מחכה למוצאי שבת כדי סוף סוף לצחצח במשחה רגילה.

והשנה במיחד שלא יה ניתן לצחצח שיניים במוצאי שבת א=זה יהיה ממש לא העים,מה גם שאני פוחדת שצחצוח השניים בשבת עצמה עם המשחה גם וגם לפני שיכנס הצום הוא אניננו הכנה מקודש לחול?

האם מותר להפוך את משחת השנייים הרגילה לנוזלית לפני שבת ולהשתמש בה? שאלה נוספת היא עניין המקלחת.האם אוכל להתקלח בשבת אחה"צ (כמובן שבמים קרים וללא שיער) כי שתצא השבת יהיה אסור לי? או שה מקודש לחול? בתודה רבה ושבת שלום! מעיין.

תשובה

שלום וברכה

א. ללא קשר לתשעה באב, בוודאי שמותר להפוך את המשחה לנוזלית, ולצחצח בה את השיניים. הגיינה אישית אינה נחשבת כהכנה מקודש לחול. יש פוסקים שמתירים לצחצח גם בתשעה באב למי שסובל מאוד.
ב. מקלחת בשבת – כנ"ל. מותר להתקלח במים פושרים בדרך בה מתקלחים בשבת (לא כל הגוף אלא אבר אבר).
כל טוב