שם פרטי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 12/08/16 08:37 ח באב התשעו

שאלה

שלום רב

בחרתי קטגוריה אמונה כי לא מצאתי משהו שמתאים לשאלה.

הורי קבעו את שמי יצחק. משום מה במהלך שנות חיי הוספתי שם רואי.

בשנתיים האחרונות אני רוצה לחזור לשם יצחק ללא שום תוספת שם. התיעצתי עם רב והוא ענה חד משמעי השם רואי אל תשנה השם יצחק לא מתאים לך כמובן על פי תאריך לידה עברי יב אלול ושאלתי האם באמת תאריך לידה קובע שמות מתאימים?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אינני יודע מי ומה אמרו לך, אבל יסוד הדברים הוא כדלהלן: באופן כללי לתאריך הלידה יש השפעה טבעית בלבד, אבל אדם שמתקדם רוחנית שולט בכל כוחות הטבע והמזלות, כיוון שהוא רוחני ואילו הכוכבים ומזלות הם שייכים למציאות עצמה, והרוח שולט על החומר.
על כן אם פנית לרב שלא מכיר אותך ואיננו יודע על מעלותיך ומדותיך כיצד ידע האם אתה מכניע את המזלות השונים? רק אתה יודע ומכיר את עצמך ומעלותיך, ואם אינך מצליח בכך פנה לרב שמכיר אותך בעומק ובהבנה אמיתית.

שבת שלום
צום החמישי לששון ולשמחה
יהודה הלוי עמיחי