שמירת העיניים מותר לי לעלות חזן?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 11/08/16 19:51 ז באב התשעו

שאלה

שלום לך הרב, לא משנה לי מי יענה ...

מקווה שאהיה הסברי.

אז שלום הרב,

יש לי בעיה בשמירת העיניים, אני כמעט ולא "עושה ביד" ...

אך אני רואה דברים ממש לא צנועים ..

אני בא ממשפחה דתייה ... ארצה לציין כמה דברים על עצמי:

-אני קובע עיתים לתורה, משתדל ללמוד בערך 3~4 שעות ביום.

-מתפלל 3 תפילות ביום.

-אני שם ציצית.

-שומר שבת.

עכשיו עוד משהו, אני יתום מאבא ... מה שמחייב אותי בקדיש והרבה פעמים לעלות חזן, אז יש לי בעצם 2 שאלות ...

שאלה ראשונה:

האם מותר לי לעלות חזן כשאני מוציא שז"ל ?

שאלה שנייה (או יותר נכון בקשה):

אני מתחנן הרב תציל אותי הרב בבקשה אני גר בגדרה יש לי בעיה עם העיניים אני מתחנן אני מוציא שז"ל הרב אני מתחנן בפניך

תציל אותי... יצר הרע כובש אותי ...

פעם הצלחתי להיגמל וזה כל פעם חוזר אלי בבקשה הרב אני מתחנן

*אם האשכול נראה שיקרי, אני מתנצל, אני באמת דובר אמת*

תשובה

שלום וברכה

אם רק צדיקים גמורים היו נבחרים להיות שליחי ציבור – כנראה שלא היינו מוצאים ולו שליח ציבור אחד שיוליך אותנו כראוי.
על כן, כאשר מדובר במי שהוא מתמודד עם מצבו הרוחני, לעתים עולה, לעתים ח"ו נופל, הוא הוא מי שמתאים להיות שליח של הציבור, כי הוא והציבור נמצאים באותו מקום.
ובד בבד, העצות השונות להתמודד עם המצב שלנו נכונות תמיד. צריך להיזהר שלא ליפול בעצבות; צריך להבין שאין פיתרון קסם, ולפעמים מצליחים ולפעמים לא; צריך לנסות לעסוק בנושאים רוחניים נוספים ולא להתעסק כל הזמן בנושא שמירת הברית; צריך לעשות דברים פעילים טובים אחרים, שהמאור שבהם ממלא את האדם; צריך לראות הצלחה גם אם מרחיקים את הפעמים האחד מהשני, ועוד ועוד.
את כל זה אתה בוודאי יודע, וב"ה מנסה. כך צריך לנהוג.

כל טוב והרבה הרבה הצלחה וסייעתא דשמייא