דיבוקים, שדים וכו'

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 10/08/16 21:30 ו באב התשעו

שאלה

תודה רבה על התשובות והעזרה! אתם עוזרים מאוד!

כבוד הרב, יש לי שאלה- האם להאמין בסיפורים על דיבוקים, שדים, רוחות, וכו' (העל טבעי, אני מניחה שאפשר לקרוא לזה), זהו דבר אסור? כמו עבודה זרה? ומה לגבי סרטי אימה שמציגים דברים מסוג זה?

בנוסף, האם לידיעתך (או לדעתך) ישנם חייזרים? כי יש תיאוריות קונספירציה מעניינות בנושא. ובזה מותר להאמין ולחקור?

תודה רבה :)

תשובה

העולם שלנו בנוי מטבעי ועל טבעי , יש ניסים בעולם בכל יום וגם בעבר ואפשר לעיין בתנ"ך ולראות.
צריך להפריד בין ההבל של הסרטים או הסיפורים של הגויים שבאים מ" קבלה " נוצרית, וספרות חיצונית. לבין מה שכתוב במקורות הקדושים שלנו הן בנסתר והן בנגלה .
סיפורים על שדים ורוחות נוכל למצוא בחז"ל ודיבוקים בקבלה
( ישנו ספר רוחות מספרות של הרב פתייה ), לא נרחיב כאן.
אבל תופעות על טבעיות ומאגיה שחורה בהחלט קיימות כי העולם בנוי מכוחות קדושה וטומאה, וכוחות הטומאה יכולים להתגבר ולהשפיע , לדוגמא בלעם היה נביא של אומות העולם.
זוהר ( מתורגם ), פרשת וישלח
כתוב בבלעם 'וְלֹא הָלַךְ כְּפַעַם בְּפַעַם לִקְרַאת נְחָשִׁים' שכך היא דרכו, שהיה מנחש... זה הוא שכתוב כִּי לֹא נַחַשׁ בְּיַעֲקֹב וְלֹא קֶסֶם בְּיִשְׂרָאֵל, כִּי לֹא נַחַשׁ בְּיַעֲקֹב - בתחילה בימי לבן, וְלֹא קֶסֶם בְּיִשְׂרָאֵל - לבסוף בימי בלעם... אמר ר' יהודה חס ושלום שהיה בלעם יודע בקדושה שלמעלה כלל, שהרי הקדוש ברוך הוא לא התרועע בעם ולשון אחר שישתמש בכבודו... אלו שהם קדושים ישתמשו בקדושה. ישראל הם קדושים שכתוב כִּי עַם קָדוֹשׁ אַתָּה, אתה קדוש ולא עם אחר. אלו שהם טמאים, טמאים יזדמנו להם להטמא בהם.

לגבי חייזרים לא בדקתי את הנושא לעומק, אם זה מעניין תוכלי לבדוק, גם אם תגיעי למסקנה שיש הרי כבר כתוב מה רבו מעשיך ה'...