הלכות תשעת הימים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 09/08/16 15:39 ה באב התשעו

שאלה

שלום רב כבוד הרב! אני מדריכה בשבט יובל בבני עקיבא-שסט לבעלי צרכים מיוחדים..ממחר עד יום שישי עתיד להתקיים נופשון של שבטי יובל בעיר שוהם.אני יודעת כי טיולים וכל דבר שיוצא מן השגרה הוא בעייצי בימים אלו, אך חשתי שבגלל שהם בבני עקיבא, הם יעשו פעיליות שאין איתן בעיה בתשעת המים.אתמול דיברתי עם המדריכה ומבתבר שיש שם בריכה , קריוקי, סרטים ובגדול כל הדברים שאסורים מאוד! בתשעת הימים.רציתי לשאול האם יש מקום להקל וללכת או לבטל? אם אלף כמובן שלא אכנב לבריכה..ואני גם נוהגת לפי אשכנז.אני יודעת שההליכה היא בשביל החניכה אז אולי זה בסדר, אך אני מפחדת שזה יגרום לי הנאה כי אני כך אראה את החברים שלי.בתודה רבה מעיין!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אני מאמין שההנהלה של בני עקיבא בדקה זאת עם רבנים.
אולי יש להם שיקולים שאני לא מכיר.
עדיף שתפני עם השאלה הזאת לרכז המחוז של בני עקיבא (תדברי עם הקומונרית).
או לרב של העיר שוהם.
הרב דוד סתיו
טל: 03-9723065