נוכחות בבית כנסת שיויוני

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 09/08/16 00:05 ה באב התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב,‏

אחותי חוגגת בת מיצוה לביתה בלונדון. כלת המצווה עולה לתורה בבית כנסת אורתודוקסי שוויוני ‏בו נשים וגברים מתפללים ביחד ונשים קוראות בתורה . בת המצווה עולה לתורה וקוראת חלק ‏מהפרשה.‏

האם מותר להיות נוכחים כצופים (לי, לאשתי, ביתי בת 15, ביתי בת 27 , בני בן 24) בבית הכנסת ‏בזמן העלייה והקריאה בתורה של בת המצווה? אני ובני מתפללים בבית כנסת רגיל לפני כן. ‏

אודה על תשובה במהירות האפשרית כיון שהמועד הינו קרוב

בכבוד רב

מיכאל

תשובה

שלום

כך נראה היכל קונסרבטיבי. מנהגים חדשים הסותרים את מנהגי ישראל ואת ההלכה הפסוקה, בהתבסס על דעות מיעוט הלכתיות דחויות, ועל חריגה עיקבית מכללי פסיקת ההלכה.
אסור להכנס להיכל כזה בשעת התיפלה בו, שהוא התאספות למרידה בתורה שבעל פה, גם במחיר העובדה שתפסידו את בת המצוה.
כמובן יש לכבד את המשפחה, לדבר בנחת ולהאיר פנים, ואם יש צורך מותר לשנות מפני השלום ולתת סיבה אחרת להעדרותכם, כך שלא תגרום למריבה רבת שנים.

בהצלחה