חצאית מעל הברך

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 08/08/16 22:48 ד באב התשעו

שאלה

לכבוד הרב,

שלום ותודה על המענה.

אמא שלי לא מרשה לנו מחוץ לבית ללכת עם חצאיות צנועות, והיא מכריחה אותנו ללכת עם חצאית מעל הברך, שרואים חלק מהירכיים. או מכנסיים...

היא בלחץ מזה שאנחנו חוזרות לה בתשובה כי אני חוזרת בתשובה, ולא יודעת מה לעשות עם זה.

אני לא יכולה למרוד בה כי אין לי לאן ללכת, שם הבית שלי וללבוש צנוע זה אומר ללכת לגור ברחוב בגיל שש עשרה.

מה עלי לעשות? אני רוצה לקיים את ההלכה.

*-

תשובה

שלום

עם חצאית כזו אסור ללכת, בשום אופן, אפילו לדעת המשנה ברורה שהקל גילוי מתחת הברך עד הקרסול, מעל הברך אסור.
מאידך, את אומרת שלולי זה תיפלטי לרחובות ואין לך מוצא.
לפיכך יש לבחור בנתיים את הרע במיעוטו וללכת עם מכנסיים (ואם יש רחבים עדיף). מכנסיים עדיפים על פני חצאית מעל הברך, שהיא איסור גמור כאמור בגמרא, וכפי שנפסק בשו"ע.
התפללי על כך, שד´ יסייע שאמך תתיר להתלבש בצניעות. נסי לדבר על ליבה בנחת, וגם להסביר שלא תוכלי להשאר בביתה לאורך זמן אם היא לא תרשה לך לנהוג כפי המסורת היהודית.

אם המצב נמשך כך, ברגע שיש אפשרות סבירה יש להעדיף לצאת מהבית למקום לימודי שיאפשר לך לבוש צנוע, גם במחיר מורת רוח של אמך, ואין בזה עבירה על כיבוד אם.

כל טוב