שמירת העיניים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 08/08/16 20:08 ד באב התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב

אדם שפגם בעניים שלו לא עלינו וכל הזמן קופצת לו למוח אותה תמונה שראה האם הוא יכול (ע"י תפילה) לגרום לכך שהתמונה תשכח מזכרונו?

תודה

תשובה

שלום

לגבי תמונה לא צנועה העולה בראש בזמן תפילה עצמה- כתוב בטור הלכות תפילה, ובגר"א במעשה רב, שיש להמתין עד שתחלוף המחשבה הפסולה. אך אם אתה רואה שחיכית ואינה חולפת מהר, יש להתאמץ להסיר אותה מהמחשבה.
לגבי תמונה העולה במשך היום במחשבה שלא בתפילה, יש מקום להתפלל על כך, במילים 'וכל הקמים עלי לרעה הפר עצתם', לכוון בזה על דמיונות אסורים המנסים את האדם. וכן בברכת המפיל, תכוון במילים 'אל יבהלוני רעיוני...והרהורים רעים' בעניין זה.

כל טוב