נשימה הולוטרופית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 08/08/16 12:33 ד באב התשעו

שאלה

שלום רב

האם יש בעיה הלכתית בהתנסות בנשימה הולוטרופית?

http://www.holotropic.com/about.shtml

זוהי טכניקת נשימה שעוזרת לאדם להגיע לנגיעות לפרקי זמן קצרים בתודעה הקולקטיבית, דהיינו - להתחבר לממדים העמוקים יותר של הבריאה ולצאת מתחומי התודעה המצומצמים שלו - לעבר התודעה האלוקית.

תודה

תשובה

שלום וברכה

לפי מה שאני מבין מהקישורית שנשלחה – מדובר בטכניקה.
טכניקה שהיא חסרת משמעות דתית, ומהווה ניסיון לפעול להתחברות לצדדים עמוקים של האישיות ושל ההוויה.
אין לי כל יכולת כמובן לבחון האם מדובר בהבלים מוחלטים או בהעצמת כוחות בנפש שבדרך כלל אין לנו קשר עמהם, אולם מבחינה הלכתית אין בעיה בכך, שכן ההלכה אינה אוסרת שימוש בטכניקות שונות כדי להגיע למצבי תודעה עמוקים יותר.

כל טוב