קיום עבור שכר

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 08/08/16 02:18 ד באב התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב ,

שמי עומר ואני בחור מסורתי , מתחזק לאחרונה ( הייתי חילוני בעבר )

שאלתי היא כאשר אני בא לעשות מצווה ולקיים את עבודת השם לדוגמה להניח תפילין בבוקר , לקרוא ברכות השחר וכדומה ... אני משכנע את עצמי ע״י שכר שאני אקבל בעולם הבא ... ומכאן שאלתי כבוד הרב אם זה לא בסדר שאני עושה מצווה בשביל השכר שלי והאינטרס שלי לקבל לעולם הבא .. כי אנחנו בני אדם והרי מהטבע שלנו אנחנו בנויים על שכר ועונש אם איני טועה ,

בכל אופן רציתי לדעת את עמדתך בנושה ואם זה בסדר לחשוב כך וזו לא טעות או עבירה , תודה רבה מראש עומר .

תשובה

שלום

מותר לקיים מצוות בשביל השכר, הרי יש לנו יצר הרע רוחני שיש להעניק גם לו את תאוותו בהיתר. שכר עוה"ב הוא חשוב מאד בפני עצמו, ויש ערך בהשתוקקות אליו, אפילו בצד האינטרסנטי כביכול.

אלא שיש לבנות קומה נוספת מעל תאוות השכר בעוה"ב, והיא מאמר אנטיגנוס, אל תהיו כעבדים המשמשים את הרב ע"מ לקבל פרס.
דהיינו, קיום המצווה יהיה בעיקר משום שכך ציווה ד', ואנו יראים ממנו ואוהבים אותו ואת תורתו בכל ליבנו כעת, ועל כן עושים דברו.

לכן לצד תאוות הפרס, תנסה להעמיק באהבת ד' ויראתו, ולעשות גם ובעיקר בשל כך את המצוות.

כל טוב