צניעות לבנות

חדשות כיפה חברים מקשיבים 06/08/16 21:15 ב באב התשעו

שאלה

בס"ד

שלום, אני בת... והבנתי ששמירת העניים במראות לא צנועים הוא איסור לבנים, אך גם לבנות אני מניחה שזה לא צנוע ומטמא את הנפש. לצערי לפני כשנתיים נפלתי ממש באינטרנט בצורה נוראית והצלחתי במשך שנה שעברה לאט לאט להתגבר על היצר הרע (שהרגשתי שממש דחף אותי לראות..)והשנה- שהיה טוב וכאילו זה לא נגע לי כבר העניין, אך פתאום נפלתי שוב(ראיתי כותרת ונכנסתי..). אני מרגישה מגעיל עם עצמי ולא מבינה את הדחף הזה ומאיפה הוא מגיע? אני מרגישה שזה פגע עמוק בנפש... עד כמה זה חמור לבנות?(אף פעם לא שמעתי עניין הלכתי בנושא זה בקשר לבנות) האם יש אפשרות לתקן? להיות נקיה וטהורה ולהקים בית נאמן בישראל בלי שזה יפגע? (להיות כשרה בעיני עצמי). תודה רבה רבה.

תשובה

שלום לך,
ישר כח על האומץ לפנות אלינו,
ההתמודדות הזו היא מסוג ההתמודדויות שיכולות להישאר בינך לבין עצמך ולגרום לך לא מעט סבל וייסורים וכל הכבוד שהצלחת לכתוב ולפנות אלינו.
הקב"ה ברא אותנו עם המון כוחות,
כל כח חשוב ומשמעותי וצריך לבוא לידי ביטוי,
במינון הנכון, בזמן הנכון ובדרך הנכונה,
אחד מהכוחות זהו יצר המין שמשמעותי וחשוב כבונה קומה ונוספת בקשר בין איש לאשתו,
מביא לאחדות הגוף כהמשך לאחדות הנשמות,
ובע"ה משמעותי וחיוני בהבאת ילדים לעולם ובהולדת דור ההמשך.
חז"ל מספרים שפעם יצר המין היה כל כך חזק עד שהתפללו לה´ שיבטל אותו,
ובאמת ה´ ביטל אותו ואז כעבור שלושה ימים חיפשו ולא מצאו שום ביצה שהטילה תרנגולת,
הם הבינו שהעולם לא יכול להתקיים כך וביקשו מה´ שיחזיר את היצר החשוב הזה.
היצר הזה מתפתח איפשהו בגיל ההתבגרות ומכיון שהתורה מכוונת אותנו לתת לו ביטוי רק לאח החתונה הוא מנסה לצאת על תחליפים שזמינים יותר שאולי נותנים איזשהו תחליף אבל רק זמני שלא באמת נותן סיפוק ושמחה כי הכוחות האלה לא יועדו לשם.
הגבורה והעבודה היא לכוון את היצר למקום הנכון שזה לקשר עם בן הזוג לאחר מעמד של חופה וקידושין שקידש את הקשר ביניהם .
בדור שלנו ההתמודדות בתחום הזה היא לא פשוטה מכיון שאנחנו חשופים לכל כך הרבה בלבולים בתחום הזה,
הסרטים והטלויזיה והאינטרנט משדרים לנו שהכל בסדר,
שהכל מותר, שבעצם למה לא,
וצריך הרבה גבורה כדי להחזיק ראש.
לבנים יש איסור להוציא זרע לבטלה ולכן יש להם איסור לעשות מעשים שמגרים את יצר המין ועלולים לעורר אותו ולהביא להוצאת זרע לבטלה,
לבנות אין איסור מקביל,
אבל האיסור שדומה לכך הוא "ולא תתורו אחרי לבבכם"- יש איסור לעשות מעשים שגורמים להגברת התאוה המינית ללא צורך (ע"פ ספר החינוך).
חשוב שתדעי שגם הנפילות שהיו (וגם אם עוד יהיו) לא מוחקות את הטוב שאת עושה.
ועדיין, הניסיון הזה ירומם אותך בקדושה וטהרה, יביא אותך בע"ה למקום גבוה יותר.
תהיי בטוחה שהקב"ה לא מתיאש ממך,
הוא רואה את המאמצים שלך ואת הנכונות להתקדם,
ויש בזה המון.
יצר הרע מאוד מנסה להחליש אותנו להראות לנו שאין לנו סיכוי,
שאנחנו לא נצליח.
שעדיף כבר לוותר.
אבל באמת זה לא ככה.
על כל רגע שאת מתקדמת את בונה את עצמך,
את מתקדמת בקדושה,
בטהרה,
את משקיעה בבניית הבית העתידי שלך.
ותמיד יש אפשרות לתיקון
זה העניין המיוחד בתשובה.
אולי אי אפשר לתקן אגרטל שהתנפץ לרסיסים אבל כל העניין התשובה זה אחרת.
על כל מעשה אפשר לעשות תשובה ולהתקדם.
ה´ סולח,
ונראה לי שהרבה פעמים העבודה הגדולה שלנו זה לסלוח לעצמנו.
וכשמדי פעם מתגנב רצון לא טוב לראש תנסי להחליף אותו במחשבה אחרת.
אולי על המחשבה הראשונה קשה לשלוט ,
אבל מהמחשבה השניה שמתגנבת אליה ואילך זה כבר יותר אפשרי. ולאט לאט ככל שתתרגלי להתגבר על המחשבות יהיה לך יותר קל ותרגישי בטוחה יותר.
זה נכון שיש פה עבודה קשה של התגברות,
ואני חושבת שככל שתעסיקי את עצמך בדברים אחרים,
בפעילויות, בעשייה חיובית, בהתנדבות עם חברות כך סדר היום שלך יהיה עמוס יותר ויהיה פחות זמן למחשבות להתגנב.
יש ספר שנקרא "כי בא אורך" שמדבר על התמודדות של בנות בעניני צניעות.
ואני מאוד ממליצה לך לקרוא אותו ולשאוב כח.
וכדי להחזיר לעצמך את האמון הזה בך תתחילי ממשהו קטן.
תיקחי על עצמך משהו קטן שתוכלי לעמוד בו, הכי קטן שאפשר,
שתעשי וזה יזכיר לך שאת מסוגלת שיש לך כוחות,
שה´נותן לך כוחות ומאמין בך.
ובמקביל כדי להזכיר לעצמך כמה את טובה,
שבי כל ערב עם עצמך ונסי לחשוב על נקודה אחת טובה שיש בך,
משהו טוב שעשית היום.
שקצת יזכיר לך כמה את מיוחדת.
בנוסף, תנסי לכוון את המחשבות שלך לרצון לבנות בית עם בעלך,
בית שבו יבואו לידי ביטוי כל כוחות החיים, הנפש והגוף,
וכמה שמחה וקדושה תהיה אז בבית שלכם.
וזכרי, לכל יצר בחיים הקב"ה נתן את המסלול הנכון לו בו הוא בה לידי ביטוי, ואני מקווה שעם עוד מעט סבלנות תזכי לחוש זאת באופן ממשי.
ובעלך, אם הוא היה יכול למסור לך מסר,
היה מבקש ממך לחכות עוד קצת,
להמתין ולנסות להתגבר,
כדי שהקשר ביניכם יוכל להיות שלם וטהור יותר,
כדי שהחיבור ביניכם יהיה אמיתי וקדוש,
בלי שתחליפים מזויפים יפריעו לכם,
הוא היה מבקש ממך להתגבר.
בהצלחה רבה!
את מוזמנת לפנות אלי למייל בשמחה, אם תרצי,
נעמה tepernaama@gmail.com