גירוש מיישוב - מה לעשות?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 01/08/16 11:26 כו בתמוז התשעו

שאלה

מה אני יכולה לעשות למען היישוב עמונה שעומד בפני גירוש?

תשובה

לק"י

שלום לך,
אני יודע שעבר זמן מאז שהשאלה הזאת היתה רלוונטית לעמונה או לעפרה.
גם אם אנחנו כיום לא רואים משהו דומה באופק, כבר יש תחושה שהשאלה הזאת תמיד תהיה רלוונטית אז לכן בכל זאת אנסה לתת כמה כיוונים כשהתשובה האמיתי היא לא להגיע לשאלה הזאת.
עם זאת, נתחיל מהסוף.

אם הבנתי את השאלה בצורה נכונה אז את שואלת מה לעשות בנוגע לגירוש? מה אפשר לעשות כדי שזה לא יקרה.
האמת יש כמה גישות.
יש כאלה שיגידו שצריך להיאבק פיזית כדי שידעו שאנחנו מתנגדים.
לדעתי, ולא חייבים להסכים, זה בזבוז משאבים כי קומץ אנשים לא יכול לנצח מערכת שלמה וכדי להראות שאנחנו לא מסכימים עם המהלך - יש כמה דרכים שאזכיר בהמשך.
יש שיגידו שהמאבק הוא לא פיזי אלא רוחני ולהגיע למקום כדי שיראו שיש הרבה אנשים שמתנגדים, גם אם לא יהיה עימות פיזי. להגיע למקום כדי לעזור לאלה שמתגוררים במקום לפני הפעולה.
כל זה בא אואמר שהמצב הוא המצב הנתון. ואם כך, אז לא שאין ענין, אך מה השאלה?
לכן, לדעתי צריך למנוע את המציאות הזאת מראש - אם זה במה שזכה לכינוי "התנחלות בלבבות", השפעה על צמתים מובילים דרך פעילות פרלמנטרית וגם שינוי תפיסה של מה זה "מתנחל" בעיני ציבור ישראלי לא קטן (דרך תרבות ועוד).

אפשר להרחיב על כל דבר, אבל הרגשתי שזה מספיק.
כמובן, יש תפילה ולימוד תורה שזה לא פחות חשוב, אך זה תמיד נצרך בכל עת בשביל כל דבר וקיום העולם.

אני מקווה שלא נזדקק לזה, שנוכל לשנות את המציאות כדי ששאלות כאלה לא יהיו רלוונטיות אך יחד עם זאת מקוהו שזה עזר.
אם יש עוד שאלה בנושא זה או בנושא אחר תמיד אפשר לפנות ולשאול,
נתנאל
Netanelweil@gmail.com