מעשר כספים מסכום גדול

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/07/16 14:37 כג בתמוז התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב,

עלתה לי שאלה אם אדם שלמשל זוכה בלוטו בסכום אדיר של עשרות מיליוני שקלים, לאחר ניכוי מס, עליו לתת 10% מעשר?

מצד אחד, אני מניח שכן כי סה"כ אנחנו מחויבים לתת 10% מהכל.

מצד שני, מדובר פה במיליוני שקלים, אז עלה לי ספק.

אולי ניכוי המס נחשב כמעשר?

אולי כיוון שזו זכייה בלוטו זה פטור ממעשר? ואם כן, אז אדם שלמשל עשה אקזיט ומכר את העסק שלו בסכום כזה גדול, כן צריך לתת 10%?

תודה ושבת שלום

תשובה

בס"ד
שלום רב,

תחילה אתפלא על שאלתך: כיצד ברור לך שראוי לשלם מס למדינה, לחומר, ולא ראוי לשלם מס לאמונה - לרוח?
יותר מכך - צריך לשאול מה ההכנסה שהקב"ה זיכה אותו.
הקב"ה זיכה אותו בסכום כל כך נכבד, גם אם יפריש 20% עוד יוותר בידו די - ראוי שיבטא את תודתו לקב"ה בכך שיפריש יותר מ- 10%, עד 20%.